• FI
  • SE

Yleistä taksiliikenteestä

Suomalainen taksijärjestelmä perustuu tarveharkintaan. Taksiluvat myöntää Ely-keskus. Tavoitteena on tarjota asiakkaille riittävät, laadukkaat ja turvalliset taksipalvelut.

Liikenne- ja viestintäministeriö määrää korkeimman sallitun taksan. Taksa pohjautuu taksitoiminnan kuluihin, joita seuraa Tilastokeskuksen ylläpitämä taksi-indeksi sekä Taksiliitto.

Suomessa on noin 9 500 taksiyrittäjää eli taksiliikenneluvan haltijaa, ja heillä on noin 10 000 taksiautoa. Tavallisimmin liikenneluvan haltija on siis yhden auton omistaja. Autoista noin 55 % toimii kaupungeissa ja 45 % maaseudulla.

Ajokalusto on korkealuokkaista ja tarjoaa vaihtoehtoja. Takseissa on perinteisiä henkilöautoja, farmariautoja, 8 matkustajan tilatakseja (3 000 kpl), vaihtoehtoisvarustettuja pyörätuolitakseja (1000 kpl), paareilla varustettuja takseja (300 kpl) ja edustusautoja.

Alan kokonaisliikevaihto on noin 1 miljardi euroa vuodessa. Vuosittain kuljetaan noin 50 miljoonaa matkustajaa ja ajetaan noin 830 miljoonaa kilometriä.

Suomessa on keskimäärin yksi taksi 530 asukasta kohden. Lukumäärä vaihtelee paikkakunnittain. Lähes puolet maan autoista kuuluu atk-ohjattuun tilausjärjestelmään.

Yksityishenkilöiden matkat muodostavat 40 %, yhteiskunnan taksipalvelut 40 % ja yrityksien ajot 20 % taksien kyydeistä.

Taksiverkko kattaa koko maan, myös harvaanasutut alueet, ja toimii vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Kokkolan Taksiliikenne Oy:n hallituksen kokoonpano vuodelle 2014

Puheenjohtaja:
Sakari Viitala

Jäsenet:
Jari Korkiakangas
Tommi Wacklin
Harri Linna
Esa Rajaniemi
Jarmo Läspä
Timo Södervik

Sihteeri:
Lea Kipponen

Tilaa taksi

0100 85 111

Puhelun hinta 1,42 € / puhelu + 1 € / min. + pvm/mpm (sis. alv 24%)

Lue lisää…

Tilaa kelataksi

0800 93 150

Puhelu on ilmainen
suorakorvaus@pohjanmaantaksi.fi

Näin tilaat kelataksin

Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa taksi alueellisesta tilausnumerosta. Saat matkakorvauksen heti taksissa ja maksat matkastasi enintään 25 euron omavastuun. Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi.

www.kela.fi/nain-tilaat-taksin

Mainostilaa

Kokkolan Taksiliikenne Oy myy mainostilaa takseihin. Mainostamalla taksissa saat yrityksellesi tai tapahtumalle suuren maakunnallisen näkyvyyden. Mainostilaa takseissa ovat autojen sivu- ja takalasit.

Taksitolpat

Kokkolan Taksiliikenteen taksit käyttävät Torin ja Rautatieaseman taksitolppia ympäri vuorokauden.

Linkit

Palaute

×